La cano

"Jeg vet om din trengsel og din fattigdom - men du er rik"

Raul og jeg var i la cano, der han har sitt virke. Vi skulle dele ut noen matvarer der, for mange av de som bor i la cano er veldig fattige. Det var på det første stedet vi var på besøk at dette verset fra åpenbaringen 2.9 blei levende. Vi banket på en bølgeblikkplate som blei brukt som dør. Ellers var den lille tomta inngjert med flettete stråmatter. Det var ei dame som jeg tipper nærma seg 80 år som åpna bølgeblikkplata for oss. Det var ikke vanskelig å se at ho var syk. Ho nesten gråt når ho snakka, for ho hadde nok ganske høy feber. Denne gamle dama var den eneste trofaste på møtene i la cano, mannen hennes klarte ikke å gå så langt som til møtelokalet. Raul sa vi skulle be og lese litt sammen. Ja, ja sa den gamle damen. Så gikk hun inn i huset sitt som også var laget av stråmatter, å henta noe som ligna en krakk som jeg fikk å sitte på, Raul fikk en bøtte, det var ikke strort mer de hadde utenom 3-4kalkuner og noen høner. Så leste Raul fra joh 11 om Jesus som vekket opp Lasarus. I vers 25 står det: "Å hver den som tror på meg skal aldri i eviget dø, tror du dette?" så gjenntok Raul: "Tror du dette?" Ja, ja sa den gamle damen med gråten i halsen. Og den gamle mannen som satt på siden med munnen full av kokkablader brummet med: Ja, ja. Det var en salig stund der mellom kalkunene og hønene. Her satt det to lut fattige mennesker som måtte få nesten alt for å leve av snille naboer. Men du hvor rike de var! De skal nok snart avslutte sitt liv her på jorden, å da skal de tre inn i den herlige staden i himmelen hos Jesus. Å der skal de være for alltid! Ja disse to gamle var i sannhet rike!

"Å, kor rik eg er eg har Jesus!

Eg for Gud er kjær gjennom Jesus.

Eg har Gud til far, himmelarv eg har.

Å kor rik eg er!"

Skrevet av Per Olav Mangelrød den 21.02.2014

Fellesmøtet

Det var fellesmøte her i Horacio søndag 2.februar for å feire 8års jubileum for kirka. Da blei alle kirkene som ELM driver her ute innbudt. Det kom nærmere 250stk. Det var et møte som jeg skulle ønske alle dere som leser dette skulle vært på sjøl om møte med mat og det hele varte nesten 5 timer! Etter talen kom de forskellige kirkene med hilsener og så sang alle medlemmene fra kirkene de representerte to sanger vær. Det var spesielt denne delen av programmet som jeg ville dele med dere. Den ene kirka som var oppe kom ifra Villa Ecologica (dere skal bli mer kjent med de forskjellige stedene etterhvert). Der har det vært drevet arbeid i snart 1,5år. 13-14 stk var oppe å sang pluss evangelist Ubaldo og kona hans. 13-14 sjeler som for 1,5år siden levde uten Gud og uten håp. Nå er de frelst som frukt av arbeidet ELM driver. Det var undelig å sitte å høre å se disse "nyfødte" som sang om sin frelser. Ubaldo sier at det var omtrent halvparten av kirka fra Villa Ecologica som var med på møtet i Horacio. Vær med å be om at disse nye i troen må bli bevart!

 

Skrevet av Per Olav Mangelrød den 04.02.2014

Perublogg

På denne bloggen vil misjonærene dele sine tanker og opplevelser fra Peru, og hvordan arbeidet er der.

Rode og Håkon har også sin egen private blogg på familienmalerod.wordpress.com hvor passordet er Arequipa for å lese innholdet.

Arkiv

2024 (1)

januar (6)

2023 (11)

november (7)

september (6)

juli (4)

juni (4)

mai (6)

april (4)

mars (5)

januar (6)

2022 (3)

2019 (2)

mars (5)

februar (5)

2018 (8)

oktober (6)

september (6)

august (2)

juli (4)

april (4)

mars (5)

februar (5)

januar (6)

2017 (5)

november (7)

juni (4)

mai (6)

mars (5)

2016 (9)

desember (3)

november (7)

september (6)

juli (4)

mai (6)

april (4)

februar (5)

januar (6)

2015 (9)

november (7)

oktober (6)

september (6)

mai (6)

april (4)

mars (5)

januar (6)

2014 (9)

november (7)

oktober (6)

august (2)

juli (4)

juni (4)

mai (6)

februar (5)

2013 (1)

desember (3)